Újabb két (féle, de összesen három) tömb szappan készült el. Nem volt egyszerű a logisztika, de sikerült kigazdálkodni az időből. Aztán kitaláltunk egy újabb csomagolást is, ami jól illik majd a szappanba nyomott pecséthez.
A karob, más néven Szent János kenyér magjának lisztje olyan helyeken helyettesíti a kakaót., ahol fontos a gluténmentesség, ráadásul a karobból hiányzik az az alkaloida, ami a koffeinhez hasonló hatású és a kakaóban megtalálható. Mellesleg szerintem kicsit sem hasonlít a kakaóra, azt leszámítva, hogy ez is barna por. Egyébként késsel van megkeverve. Szóval kipróbáltuk, hogy viselkedik a szappanban a karob por, amivel a szappan sötétebbik részélt kevertük be. Eddig jónak tűnik. Van még benne szantál, geránium és ilang ilang illóolaj.
Kíváncsian várjuk, hogy az alkotókból milyen illlat keletkezik, mire megérik a szappan.
Aztán készült még két tömb süti illatú szappan, de most kicsit máshogy. Azt egyik tömb felemás, a másik meg pont az inverze a réginek.
Ebben a szappanban -mint mindig, van narancs, szegfűszeg és fahéj illóolaj, illetve a szokás szerinti mézeskalács fűszerrel színeztük a sötétebbik réteget.
Nekem az inverz és a felemás is nagyon tetszik! Ja igen, azért inverz, mert korábban úgy készült, hogy az alja és a teteje volt sötét, ezek pedig egy világos sávot fogtak közre. Most pont fordítva van.
Különvélemény