Zefir szappant főz - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://szappanom.blog.hu/2013/11/03/masfel_talca_suti/full_commentlist/1#c30538858
Válasz erre: Másfél tálca süti
2016-06-10T13:46:55+02:00
2016-06-10T13:46:55+02:00
Zsuzsanna70
http://blog.hu/user/1138430
Két hónapja lettem a szappankészítés rabja.Fordulhatok hozzád kérdésekkel, mert sikerült néhány furcsaságot elkövetnem?
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek/full_commentlist/1#c27469310
Válasz erre: borszappan, csak ínyenceknek
2015-07-03T10:28:05+02:00
2015-07-03T10:28:05+02:00
Maria Papp
http://blog.hu/user/815703
<a href="http://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek?full_commentlist=1#c27466582" class="reply_nick_353039" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27466582 );">@Zef</a>: Köszönöm a választ! a múltkori szappanba ,csak szárított menta ,csalán volt.Az éjjel elkészült a szappanom.Most teát főztem ,friss menta ,rozmaring ,csalánból,egy napig állni hagytam a főzetett .Természetesen, szárítmányokat is raktam bele bőven.(darálva) Most nem volt gond a pudingosodással,szerintem a hő mérséklettel volt a gond előzőleg .Várom az estét ,izgatott vagyok mit is csináltam.Mária
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek/full_commentlist/1#c27466582
Válasz erre: borszappan, csak ínyenceknek
2015-07-02T20:39:35+02:00
2015-07-02T20:39:35+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek?full_commentlist=1#c27466146" class="reply_nick_815703" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27466146 );">@Maria Papp</a>: <br />
Kedves Mária,<br />
<br />
ha a szappan nem akar pudingosodni, akkor például az összetétele nem jó, vagy a hőmérséklettel van gond. De az is lehet, hogy a botmixer nem megfelelő. Vagy a csillagok állása, bár valószínű, hogy annál azért kézzelfoghatóbb a dolog.<br />
<br />
Láttam például olyan szappant, amibe egész menta levél került díszítésnek a formába öntéskor. Szeletelésnél derült ki, hogy a friss mentalevél teljesen elkocsonyásodott a lúgos szappan masszától.<br />
<br />
Elképzelhető, hogy a múltkori szappanba került friss menta és csalánlevél is?<br />
<br />
Zef.
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek/full_commentlist/1#c27466146
Válasz erre: borszappan, csak ínyenceknek
2015-07-02T19:28:36+02:00
2015-07-02T19:28:36+02:00
Maria Papp
http://blog.hu/user/815703
Kedves Zefir! Ma rozmaringos ,mentás csalános szappant készítek.Nem az első ilyen össze állítású szappanom .Nagyon szeretem a gyógynövényeket fogyasztani,ebből adódóan a szappanom csak is ilyen lehet.A problémám az ,hogy az első ilyen szappanom ,nem akart pudingosodni,és nagyon csúnya szappan lett.Kérdésem: miért nem pudingosodott ?<br />
Egyébként a szappanok között ez volt számomra a kedvenc,nagyon :finom: szappan volt .Tisztelettel .Mária
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek/full_commentlist/1#c26928226
Válasz erre: borszappan, csak ínyenceknek
2015-05-03T18:52:37+02:00
2015-05-03T18:52:37+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek?full_commentlist=1#c26815584" class="reply_nick_815703" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 26815584 );">@Maria Papp</a>: az megesik néha, de nem hiszem, hogy foglalkozni kell a gúnyolódókkal .)
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/borszappan_csak_inyenceknek/full_commentlist/1#c26815584
Válasz erre: borszappan, csak ínyenceknek
2015-04-21T16:26:37+02:00
2015-04-21T16:26:37+02:00
Maria Papp
http://blog.hu/user/815703
Ki nevettek ,gúnyolódtak velem az egyik csoportban ,amikor arról írtam hogy disznó zsírt is használok a szappanjaimhoz
https://szappanom.blog.hu/2014/09/29/vanilias_zablisztes_szappan/full_commentlist/1#c24631801
Válasz erre: vaníliás zablisztes szappan
2014-10-02T19:53:57+02:00
2014-10-02T19:53:57+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2014/09/29/vanilias_zablisztes_szappan?full_commentlist=1#c24613013" class="reply_nick_250341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 24613013 );">@zsoka63</a>: igen, ha jól csinálod, akár másnap használható lesz a szappan, de azért én adok nekik így is pár hetet.
https://szappanom.blog.hu/2014/09/29/vanilias_zablisztes_szappan/full_commentlist/1#c24613013
Válasz erre: vaníliás zablisztes szappan
2014-09-30T21:57:05+02:00
2014-09-30T21:57:05+02:00
zsoka63
http://blog.hu/user/250341
?
https://szappanom.blog.hu/2014/09/29/vanilias_zablisztes_szappan/full_commentlist/1#c24612997
Válasz erre: vaníliás zablisztes szappan
2014-09-30T21:56:23+02:00
2014-09-30T21:56:23+02:00
zsoka63
http://blog.hu/user/250341
Zefir ,sütőben való melegítéssel lecsökkented az érési időt is
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c20432325
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2013-08-19T17:53:45+02:00
2013-08-19T17:53:45+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul?fullcommentlist=1#c20432202" class="reply_nick_814503" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20432202 );">@Jókai Erika</a>:<br />
<br />
[mosószer szappanból: reszeljünk le 10 dkg mosószappant, és oldjuk fel 1 liter vízben]<br />
<br />
Újabban 4 liter vízben főzök fel 10 dkg szappant (4 liter mosószer), ami természetesen nem egy adag mosásra elég
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c20432202
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2013-08-19T17:32:12+02:00
2013-08-19T17:32:12+02:00
Jókai Erika
http://blog.hu/user/814503
Szia! Szeretném kérdezni hogy a mosáshoz felhasznált 10 dkg mosószappan ez egy adag mosáshoz van?
https://szappanom.blog.hu/2013/06/19/ahany_haz_annyi_mososzer_rozsa_receptje/full_commentlist/1#c20288467
Válasz erre: Ahány ház, annyi szer: Rózsa mosószer receptje
2013-07-26T11:51:10+02:00
2013-07-26T11:51:10+02:00
GondolkodjMami
http://blog.hu/user/751925
Köszönöm!
https://szappanom.blog.hu/2013/06/19/ahany_haz_annyi_mososzer_rozsa_receptje/full_commentlist/1#c20287625
Válasz erre: Ahány ház, annyi szer: Rózsa mosószer receptje
2013-07-26T10:04:29+02:00
2013-07-26T10:04:29+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
Ezt így nem mértem le, de egy mosógömböt használok, a töltettől függően félig, vagy tele töltöm.
https://szappanom.blog.hu/2013/06/19/ahany_haz_annyi_mososzer_rozsa_receptje/full_commentlist/1#c20287030
Válasz erre: Ahány ház, annyi szer: Rózsa mosószer receptje
2013-07-26T08:21:54+02:00
2013-07-26T08:21:54+02:00
GondolkodjMami
http://blog.hu/user/751925
Kérdésem az lenne, hogy mosásonként hány dl kerül a gépbe? Köszönöm, Ildikó
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/esetem_a_geranium_szappannal/full_commentlist/1#c20136637
Válasz erre: Esetem a geránium szappannal
2013-07-02T17:16:25+02:00
2013-07-02T17:16:25+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2011/08/30/esetem_a_geranium_szappannal?fullcommentlist=1#c20135541" class="reply_nick_739124" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20135541 );">@Kata - a Schüssler terapeuta</a>: <br />
<br />
remélem, tudtam segíteni :)
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/esetem_a_geranium_szappannal/full_commentlist/1#c20135541
Válasz erre: Esetem a geránium szappannal
2013-07-02T14:45:33+02:00
2013-07-02T14:45:33+02:00
Kata - a Schüssler terapeuta
http://blog.hu/user/739124
<a href="http://szappanom.blog.hu/2011/08/30/esetem_a_geranium_szappannal?fullcommentlist=1#c20132908" class="reply_nick_353039" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20132908 );">@Zef</a>: Köszönöm! :)
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/esetem_a_geranium_szappannal/full_commentlist/1#c20132908
Válasz erre: Esetem a geránium szappannal
2013-07-02T09:40:36+02:00
2013-07-02T09:40:36+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2011/08/30/esetem_a_geranium_szappannal?fullcommentlist=1#c20132734" class="reply_nick_739124" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20132734 );">@Kata - a Schüssler terapeuta</a>:<br />
<br />
Kedves Kata,<br />
<br />
én ezt a szappant is 42 napig érleltem, mert elég lágy volt. Ha a kisózás után még főzöd, akkor gyakorlatilag meleg eljárással készült szappant kapsz.<br />
<br />
Ezeket elvben pár nap múlva már használhatod, de elég keményre kell főzni ehhez. Egyrészt a víztartalom elpárologtatása miatt, másrészt azért, hogy a szappanosodás teljes egészében végbe mehessen, vagy a formába öntés után még egy-két (három?) órára, 70 fokos sütőbe is teheted, ha biztosra akarsz menni. Omár anyu így ír erről:<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.soaps-and-co.com/szappan-keszites-hazilag/287-meleg-eljaras-szappan">www.soaps-and-co.com/szappan-keszites-hazilag/287-meleg-eljaras-szappan</a><br />
<br />
Kisózás után elvileg a korábban benne lévő jóságokból nem sok marad a szappanban, de én ezzel nem csak kezet mostam, hanem fürödtem is, és nem volt gond. Bár nekem egy picit zsíros a bőröm, így jól jött, hogy enyhén, de tényleg csak enyhén, szárított. <br />
<br />
Azt is megteheted, hogy a kisózás után nyert színszappant újra színezed, de ilyenkor még extra shea vajat, kakaóvajat, vagy tetszőleges olajat és illóolajat is adhatsz a szappanhoz.
https://szappanom.blog.hu/2011/08/30/esetem_a_geranium_szappannal/full_commentlist/1#c20132734
Válasz erre: Esetem a geránium szappannal
2013-07-02T09:14:03+02:00
2013-07-02T09:14:03+02:00
Kata - a Schüssler terapeuta
http://blog.hu/user/739124
Kedves Zefir!<br />
<br />
Köszönöm a részletes és élveztes leírást :) Én most állnék neki az első kisózásomnak ( kecsketejes szappant sikerült elrontanom :( ), kérdésem csupán annyi lenne, ha megcsinálom a kisózás, utána meddig kell száradni hagyni az "új" szappant, hogy használható legyen? :)<br />
<br />
Köszönöm,<br />
Kata
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c20067308
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2013-06-21T20:45:28+02:00
2013-06-21T20:45:28+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul?fullcommentlist=1#c20067129" class="reply_nick_802500" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20067129 );">@paticszeep</a>: Elkészült, én is méricskézős vagyok, a drágám meg már ki is próbálta. Én még az előző adagot használom, amíg van belőle.<br />
<br />
Majdnem olyan sűrű, mint amit eddig készítettem, csak kicsivel kiadósabb. Arra vagyok kíváncsi, hogy a mosóhatása is lesz-e olyan, mint az eddigié.
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c20067129
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2013-06-21T20:14:15+02:00
2013-06-21T20:14:15+02:00
paticszeep
http://blog.hu/user/802500
Persze, hogy kiteheted, nem az en receptem, en is valahonnet szedtem. csokkentsd le, en pontosan kimertem, de meg igy is felhasznalas elott fel kell razni, eleg suru, azert nem lehet a mososzertartoba onteni, de nem marad darabos, a ruhan. en nagyon szeretem.<br />
Udvozlettel Rozsa
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c20047350
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2013-06-19T05:41:54+02:00
2013-06-19T05:41:54+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul?fullcommentlist=1#c20044055" class="reply_nick_802500" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20044055 );">@paticszeep</a>: <br />
<br />
Szia Rózsa, <br />
<br />
Köszönöm a mosószer ötletet, ki fogom próbálni, ha/amint lesz megfelelő (10 literes) edényem hozzá :) Vagy arányosan lecsökkentem az edényeimhez mérten a recptet... (?)<br />
<br />
Ha nem bánod, addig is kiírom posztba, hátha valakinek kedve támad rá és kipróbálja. Posztban konnyebb keresni, mint kommentben.<br />
<br />
Köszönöm, Boldogság legyen velünk!
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c20044055
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2013-06-18T16:05:13+02:00
2013-06-18T16:05:13+02:00
paticszeep
http://blog.hu/user/802500
Szia, magamat kerestem, de mivel a multkor uzenetet csereltunk, mindig teged dob ki a net, a nevemre.<br />
Tehat rad neztem, es megakadt a szemem, az obliton, mososzert en maskent csinalok, elmondom, es eldontod, ki probalod-e. Nem tudom mar honnet szedtem, regen voltamikor az elso adagot csinaltam, mert, egy negyobb csaladnak is, vagy harom honapra eleg.<br />
150 gram reszelt szappant, felfozni <br />
3 liter vizben, <br />
200 g mososzoda, feloldva<br />
1.5 liter melegvizben, <br />
Mind kettot lehuteni, egybeonteni, <br />
6 evokanal szodabikarbona, es botmikxerrel keverni pudingosodasig, <br />
utana folyamatosan, vizet adagolni, amig 9 liter nem lesz, nagy fazek szukseges hozza, utana muanyag flakonokba toltom, es osztogatom a szaladnak, a gepbe egy regebbi folyekony mososzer, muanyag gombjet hasznalom, a ruhak koze beteve, de hanincs, egy levagott teteju teniszlabda is jo. nagyon szepen mos, nem marad szappanszarmazek a ruhaban. Csak azert kerestem eceten alapulo, oblitot, mert az egyik fiamnak van egy borgombaja, amire az ecet jo, csak a boret kezeli, de a ruhaban bent marad. Es igy mindig visszafertozodik.<br />
Koszonom szepen, hogy megosztottad, kifogom probalni, Tovabbi szep napot, Rozsa
https://szappanom.blog.hu/2013/02/14/boszorkanyos_tunder_szappan/full_commentlist/1#c19970630
Válasz erre: Boszorkányos tündér szappan
2013-06-06T17:11:18+02:00
2013-06-06T17:11:18+02:00
paticszeep
http://blog.hu/user/802500
Meg most keszul a weboldal, es webshop.<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://paticszeep.123website.be">paticszeep.123website.be</a> <br />
<br />
meg a szenes nincs felszeletelve, ma fogom, es melatod, mar kiprobaltam, olan lett, hogy a borom sose volt olan selymes meg mint a hasznalat utan. (Csak egy kis szeletet vagtam tegnap)
https://szappanom.blog.hu/2013/02/14/boszorkanyos_tunder_szappan/full_commentlist/1#c19970608
Válasz erre: Boszorkányos tündér szappan
2013-06-06T17:07:23+02:00
2013-06-06T17:07:23+02:00
paticszeep
http://blog.hu/user/802500
<a href="http://szappanom.blog.hu/2013/02/14/boszorkanyos_tunder_szappan?fullcommentlist=1#c19969894" class="reply_nick_353039" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19969894 );">@Zef</a>: Mivel en 65 fokra melegitem, az is csokkenti egy kicsit, de en amugy is nagyon keveset, hasznalok, nalam tudjak, nem az illat a fontos, hanem a beltartalom, de ha magad keszited, az illoolaj tartalmu novenyeket a kesobb felhasznalasra kerulo olajban aztatod, az jobban megmarad. BOcs nincs ekezetus betukeszletem. Persze reszelt citrom, narancshej, mez, a fahej, olyanok ami sutesnel is megtartja az illatat, tehat ha surgos, valami olyan illattal kezeld ami birja a meleget.
https://szappanom.blog.hu/2013/03/10/dezodor_spray/full_commentlist/1#c19970480
Válasz erre: dezodor spray
2013-06-06T16:46:47+02:00
2013-06-06T16:46:47+02:00
paticszeep
http://blog.hu/user/802500
En is tul vagyok mar a hideg, meleg, es ketto kozti eljarasokon, van taplalo, hidratalo, so, szappano, sor szappan, mezzel, citrom fuvel, szenesem tegnapelott lett kesz a menyem miatt, a pattanasos arcborere, kecsketejes, meg csipkebogyos, a mult heten voltam a termekekkel eloszor a piacon, egy kicsi helyen, de nagy sikeruk volt. csak egy kis ismerteto volt rolam.
https://szappanom.blog.hu/2013/02/14/boszorkanyos_tunder_szappan/full_commentlist/1#c19969894
Válasz erre: Boszorkányos tündér szappan
2013-06-06T16:26:44+02:00
2013-06-06T16:26:44+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2013/02/14/boszorkanyos_tunder_szappan?fullcommentlist=1#c19969794" class="reply_nick_802500" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19969794 );">@paticszeep</a>:<br />
<br />
Kedves Rózsa, köszönöm a dicsérő szavakat és a jó tanácsot is!<br />
<br />
A szappan sütése valóban lerövidíti a szappanosodási eljárást, de az illóolajok párolgása milyen mértékű, erről mi a tapasztalatod?
https://szappanom.blog.hu/2013/02/14/boszorkanyos_tunder_szappan/full_commentlist/1#c19969794
Válasz erre: Boszorkányos tündér szappan
2013-06-06T16:12:47+02:00
2013-06-06T16:12:47+02:00
paticszeep
http://blog.hu/user/802500
Szia, enis borotva szappant keresve jutottam el hozzad. Gratula szepek a szapijaid. de egyet talan tudok segiteni, hogy ne keljen heteket varjal, megmaradjon a hideg eljaras vitaminok es olajok miatt, de ez mar par nap pihentetes utan hasznalhato, eladhato. A hideg eljarassal keszitett formaba ontott szappant, sima sutoben, 72 fokon, nekem legkeverosom van azt 65 fokra, 15-20 percre elomelegitett sutobe beteszed, Persze ki kell tapasztalni, bizonyos olajokkal egy kicsit mindig valtozik, es a kikapcsolt sutoben hagyom kihulni? reggel kiborithato, szeletelheto, ellenorizheto a PH, es meg 1-2 nap es hasznalhato.az a homerseklet nem tesz kart semmiben, meg marad vagaskor a selymes felulet is. van aki 1 orara eskuszik, nekem az sok, mert enis sok kakaovajat, hasznalok, es ha tovabb melegitem, kiul., Magyaran, nezegetni kell sutes kozben, es amikor mar mindenutt elglicerinesedik, kesz. Hatha segitettem vele. En egyebkent Belgiumban uzom, En is foallasban epitesi vallalkozo vagyok, de ezt nem lehet abbahagyni., es most fogyott el a ferjem borotva habja, es akarok neki csinalni, a hetvegen mar hasznalhatja is.<br />
Udv Rozsa
https://szappanom.blog.hu/2013/01/14/szor_menten_a_hajrol_az_orok_nonek/full_commentlist/1#c19281404
Válasz erre: Szőr mentén a hajról, az örök Nőnek!
2013-03-16T15:21:57+01:00
2013-03-16T15:21:57+01:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2013/01/14/szor_menten_a_hajrol_az_orok_nonek?fullcommentlist=1#c19281287" class="reply_nick_787524" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19281287 );">@Vivike0707</a>: A recept jó, látatlanban azt mondom, hogy nincs baj vele. Hűvös, jól szellőző, fénytől védett helyen hagyni kell alaposan kiszáradni. Sokkal több időbe telhet, mint más szappanoknál.<br />
<br />
(zefirszappan@gmail.com)
https://szappanom.blog.hu/2013/01/14/szor_menten_a_hajrol_az_orok_nonek/full_commentlist/1#c19281287
Válasz erre: Szőr mentén a hajról, az örök Nőnek!
2013-03-16T15:12:21+01:00
2013-03-16T15:12:21+01:00
Vivike0707
http://blog.hu/user/787524
A recept ez volt:1kg olivaolaj,128gr nátronlúg (NaOH),300gr víz,4ml levendula illóolaj,levendula virág. <br />
Az illata jó levendulás,mást nem lehet rajta érezni.<br />
Tapintásra kemény,de mintha kissé olajos lenne.<br />
Az olivaolaj nem volt extraszűz,ez nem tudom számít-e?<br />
Képet itt nem tudom hogy mutathatnék,esetleg ha tudnál adni egy e-mail címet elküldöm ott.
https://szappanom.blog.hu/2013/01/14/szor_menten_a_hajrol_az_orok_nonek/full_commentlist/1#c19281063
Válasz erre: Szőr mentén a hajról, az örök Nőnek!
2013-03-16T14:50:42+01:00
2013-03-16T14:50:42+01:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2013/01/14/szor_menten_a_hajrol_az_orok_nonek?fullcommentlist=1#c19280497" class="reply_nick_787524" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19280497 );">@Vivike0707</a>: mit jelent az, hogy alap szappan? Tapintásra milyen? Milyen az illata?<br />
<br />
Ennél kicsivel több információra volna szükség: pl egy fotó, a teljes recept és hogy milyen olajat használtál.<br />
<br />
Egyébként a tisztán olivából készült szappan lágy, sokáig kell szárítani, közben sokat alakul a színe.
https://szappanom.blog.hu/2013/01/14/szor_menten_a_hajrol_az_orok_nonek/full_commentlist/1#c19280497
Válasz erre: Szőr mentén a hajról, az örök Nőnek!
2013-03-16T13:51:03+01:00
2013-03-16T13:51:03+01:00
Vivike0707
http://blog.hu/user/787524
Szia!<br />
A segítségedet szereném kérni. 7 hete készítetten egy alap szappant olivaolajból,napraforgóolajból és a pincében tároltam,de valamit elronthattam mert a szappan belseje sárga lett,színre olyan mintha nedves lenne. Mi lehetett a baj? <br />
Köszönöm<br />
Vivien
https://szappanom.blog.hu/2013/01/14/szor_menten_a_hajrol_az_orok_nonek/full_commentlist/1#c18874941
Válasz erre: Szőr mentén a hajról, az örök Nőnek!
2013-01-22T21:00:55+01:00
2013-01-22T21:00:55+01:00
Ágoborka
http://blog.hu/user/763299
a ricinus olaj is biztos sok mindenre jó. én meg a hair clilnic-et használom a hajamra, hogy dúsabb és egészségesebb legyen.
https://szappanom.blog.hu/2012/01/21/kell_egy_kis_pezsges/full_commentlist/1#c18725518
Válasz erre: Kell egy kis pezsgés
2013-01-07T09:41:18+01:00
2013-01-07T09:41:18+01:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
Kedves Mariann, üdvözöllek az olvasók között!<br />
<br />
A fürdőbomba egy préselt golyó, ami a fürdővízben teljes egészében feloldódik. (tehát nem szappan, hanem inkább fürdősó) Íme egy videó, benne a következő recept:<br />
<br />
1 csésze szódabikarbóna<br />
3/4 csésze citromsav<br />
2 evőkanál fehér agyag<br />
1 evőkanál szőlőmag-olaj<br />
2 teáskanál poli-szorbát 80 <br />
néhány csepp E-vitamin (olaj)<br />
1 teáskanál illóolaj (gyógyszerkönyvi minőségű!)<br />
1/4 teáskanál bórax<br />
1/4 teáskanál színezőanyag (a videóban ételfesték, amit én nem használok, helyette pl céklalé)<br />
12 spricc' alkohol<br />
<br />
Elkészítése a videóban <br />
<a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AOY7QFOVv6A">www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AOY7QFOVv6A</a><br />
<br />
A poliszorbát erős emulgátor, stabilizálja a zsírok és a habok struktúráját. Az E vitamin segít a tartósságban.<br />
<br />
--- --- --- --- ---<br />
<br />
A színezék nélküli szappan alavetően a világos sárgás árnyalattól az egészen sötét barnáig változhat, a felhasznált olajoktól függően. Minél világosabbak az olajok, annál világosabb lesz a szappan is.<br />
<br />
Én mesterséges színezékeket nem használok, csak fűszereket és növények levét. Meg persze a különféle agyagokat, szenet, indigót és efféléket.<br />
<br />
A fehér színt fehér agyaggal lehet megközelíteni, de a szappan az érése során megváltoztathatja a színét.<br />
<br />
Remélem segítettt amiket leírtam :)
https://szappanom.blog.hu/2012/01/21/kell_egy_kis_pezsges/full_commentlist/1#c18725185
Válasz erre: Kell egy kis pezsgés
2013-01-07T08:45:04+01:00
2013-01-07T08:45:04+01:00
Mariannshop
http://blog.hu/user/751265
Szia! itt ragadtam a blogodon! Másfél órája olvasgatom. Bevallom én is meglepődtem , hogy pasi vagy! :-) Ez Kb. egy órai olvasgatás után derült ki! <br />
Én kezdő vagyok és nagyon érdekelne a pezsgő fűrdűbomba szappan készítése. Igéreted ellenére a másnapi blogban nem írtad le. Megírnád a receptjét? És hogy mitől lesz fehér egy szappan? kiralypepe@t-online.hu Előre is köszönöm: Mariann
https://szappanom.blog.hu/2012/12/17/fogkrem_-ujratoltve/full_commentlist/1#c18579521
Válasz erre: Fogkrém -újratöltve
2012-12-18T12:00:17+01:00
2012-12-18T12:00:17+01:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
...legalább is nem rossz...<br />
<br />
Gyári (sls tartalmú) szappannal biztosan nem próbálnám ki. Kész szerencse, hogy magam készítem a szappanomat :)<br />
<br />
Először azt csináltam, hogy megdörzsöltem a fogkefét egy natúr szappanomon. Kifejezetten tisztának, kellemesnek éreztem fogmosás után a számat. Ez a tapasztalat győzött meg arról, hogy készítsek fogkrémet.<br />
<br />
A szódabikarbóna fehérít, az illóolajok ízesítenek is, a xilit pedig nem csak édes, de azt mondják, hogy kifejezetten fogvédő hatású.<br />
<br />
Persze az illóolajra figyelni kell, csak belsőleg is használhatót szabad a fogkrémbe tenni.
https://szappanom.blog.hu/2012/12/17/fogkrem_-ujratoltve/full_commentlist/1#c18570038
Válasz erre: Fogkrém -újratöltve
2012-12-17T10:50:38+01:00
2012-12-17T10:50:38+01:00
Peter__Blau
http://blog.hu/user/563375
De akkor lényegében szappannal mosol fogat. Az jó?
https://szappanom.blog.hu/2012/12/14/ev_vegi_merleg_masok_irtak/full_commentlist/1#c18546994
Válasz erre: Év végi mérleg? +ezt írták rólunk.
2012-12-14T13:26:14+01:00
2012-12-14T13:26:14+01:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Gratulálok. :)
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c17588837
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2012-08-21T10:13:19+02:00
2012-08-21T10:13:19+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
Szia huzsi,<br />
<br />
én két literrel készítek egyszerre, amiben van egy deci almaecet, 9 deci víz és kb 50-60 csepp illóolaj tetszőlegesen. (pl. 20 csepp teafa, 20 csepp indiai citromfű, 10 csepp levendula és 10 csepp cédrus)<br />
<br />
A mosógép rekeszén lévő jelölést használom, mintha bolti öblítőt használnék -ez kb fél deci lehet(?), tehát egy liter kb 20 mosásra elég.
https://szappanom.blog.hu/2012/03/20/gondolatok_a_mosas_korul/full_commentlist/1#c17588711
Válasz erre: Gondolatok a mosás körül
2012-08-21T09:58:02+02:00
2012-08-21T09:58:02+02:00
huzsi
http://blog.hu/user/229465
Szia...szabad megtudni, hogy mennyi időre elég az 1 liter házilag elkészített öblítő? Mennyit használsz belőle egy mosás alkalmával?<br />
Köszi a választ!
https://szappanom.blog.hu/2012/06/01/szappanbelyegzo/full_commentlist/1#c17371279
Válasz erre: Szappanbélyegző
2012-07-22T10:25:47+02:00
2012-07-22T10:25:47+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2012/06/01/szappanbelyegzo?fullcommentlist=1#c17371122" class="reply_nick_742525" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17371122 );">@Giuditta63</a>: A vektorgrafika már készen van, mert a műhímzéshez is az kellett, így azt megcsináltam. Persze a nyomda lehet, hogy kicsit máshogy fog kinézni, majd eldől még :)<br />
<br />
Kérdés, hogy milyen vonal (betű)vastagság az, ami nem túl vékony a szappanhoz, de ez talán a puding, amit előbb ki kell próbálni :) <br />
<br />
Találtam valakit aki fából nagyon szép szappannyomdákat készít, de én fémből, lehetőleg rozsdamentes acélból szeretném.<br />
<br />
Igazából azóta már felvettem a kapcsolatot azzal, aki valószínűleg majd meg is csinálja, már csak el kell mennem hozzá valamikor :)<br />
<br />
Aki szárazbélyegzőbe tud készíteni préspofát, az ezt is el tudja készíteni :)
https://szappanom.blog.hu/2012/06/01/szappanbelyegzo/full_commentlist/1#c17371122
Válasz erre: Szappanbélyegző
2012-07-22T09:53:07+02:00
2012-07-22T09:53:07+02:00
Giuditta63
http://blog.hu/user/742525
Bélyegzőt gravírozónál is lehet készíttetni. Én csináltattam már a lányomnak monogramosat sárgarézből. A párom csinált hozzá fából fogót és ráragasztotta. (faesztergályos tud csinálni nyelet) A gravírozáshoz vektoros grafika kell mert a gravírozó azzal tud dolgozni. Nem tudom a műhímzést milyen számítógépes programmal készítették, de lehet, hogy használható. Egyeztetni kell a gravírozóval.
https://szappanom.blog.hu/2012/03/18/levendulas_kecsketej_szappan_736/full_commentlist/1#c16120954
Válasz erre: Levendulás kecsketej szappan
2012-03-18T09:59:54+01:00
2012-03-18T09:59:54+01:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Jól néz ki. :)
https://szappanom.blog.hu/2012/01/05/furdogolyot_fogok_kesziteni/full_commentlist/1#c15407867
Válasz erre: Fürdőgolyót fogok készíteni
2012-01-05T15:20:19+01:00
2012-01-05T15:20:19+01:00
Nincsenek hozzászólások.
http://blog.hu/user/669024
Nincsenek hozzászólások.
https://szappanom.blog.hu/2011/09/10/receptet_talaltam/full_commentlist/1#c14450214
Válasz erre: Receptet találtam
2011-09-13T19:38:13+02:00
2011-09-13T19:38:13+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://szappanom.blog.hu/2011/09/10/receptet_talaltam?fullcommentlist=1#c14422415" class="reply_nick_337966" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14422415 );">@creativiky</a>: Köszönöm a tanácsot :) <br />
<br />
Már nagyon várom, hogy a teljes szappansulira meglegyen a lehetőségem. Eddig csak a hideget tanultam meg tőletek :) de ennek is nagyon örülök :)<br />
<br />
Ami az új szappant illeti már rajta vagyok agyban, de fizikailag lakásfelújítunk, majd utánna :) Bár mát ott tartanánk :)
https://szappanom.blog.hu/2011/09/10/receptet_talaltam/full_commentlist/1#c14422415
Válasz erre: Receptet találtam
2011-09-13T10:02:08+02:00
2011-09-13T10:02:08+02:00
creativiky
http://blog.hu/user/337966
A70 % kókuszt én is sokallom! A helyedben nem próbálkoznék vele... A tiszta oliva se annyira jó, de ha van elég időd, és egy kicsit kevesebb vízzel dolgozol, akkor abból lesz jó szappan...<br />
<br />
Mi a következő receptet szoktuk használni a tanfolyamon: 250 g oliva, 250 g napraforgó, 250 g pálma és 250 g kókuszolaj. Hozzá 138 g lúg és 380 g víz, de ez lehet kevesebb is, mondjuk 350. Ja, és 1 kg só.<br />
<br />
Egyébként a finomra őrőlt sószemcsék általában feloldódnak a vízben mielőtt masszírozni tudnánk, inkább a durvára őrölt fajta szokott dörzsis lenni :o)<br />
<br />
Szerintem kezdj hozzá, és ne izgulj! Nem olyan ördöngösség az!<br />
<br />
Ha kicsi formákba öntöd (muffin), akkor hidegen is készülhet, de ha tömbbe teszed, akkor érdemes a masszát úgy 50-60 fokra a sütőbe rakni egy-két órára, hogy megyorsítsuk az érést. Utána már fel is lehet vágni...<br />
<br />
Sok sikert!<br />
<br />
Viki