Legutóbb kis segítséggel elkészült egy csoki narancs, hullámos szappan. A kockáshoz kellene még két forma, anélkül hosszadalmas.
Ma viszont egy márványos jázmin szappan készült. Még mindig az egyik legfinomabb illatnak a jázmint tartom, különösen kakaóval bolondítva. Biztosan más lesz picit, mint az előző. Soha nem lesz két szappan teljesen egyforma. Kicsit megbillen a kezem itt, kicsit jobban húz ott, és máris más. De nekem ettől olyan szépek. valójában majd csak holnap derül ki milyen szép is, miután felvágtam.
A napokban készül majd még egy mézecsók, az népszerű volt. Viszont kecsketejessel télen nem kísérletezek többet. Nem tudom velem van-e baj, vagy a tej túl zsíros, de az utóbbi néhány kecsketejesnél előfordult némi ammónia szag. Végül mindegyik kiszellőzött, de van amelyiknek az illata is elment. Korábban ilyet nem tapasztaltam. Az csak az én légből kapott teóriám, hogy túl zsíros volt a tej, mert megfigyeltem, hogy amikor oldottam a lúgot, már elkezdődött egyfajta szappanosodás. Közben keletkezett a szúrós szag.
Ellenben van egy tervem: rózsafa alapú illatot akarok kipróbálni, de még nem állt össze sem a szappan receptje, sem az illat összetétele. A rózsafa illóolajáról úgy tartják, hogy extrém vágyfokozó, de a bőr kiegyenlítésében is kimagaslóak az érdemei. Az biztos, hogy nagyon kevés rózsszín agyagot adok majd a szappanba, hogy szép, rózsás legyen a színe. Talán kis méz, vagy kakaóvaj, esetleg mandula olaj kerül még bele? Majd kitalálom. Addig is nagyon várom már, hogy felszeletelhessen a mai tömböt.
Különvélemény