Szappanozni egyszerűen jó dolog, de azt gondolom kevesen hiszik el, hogy szappant főztem reggelire, ebédre, vacsorára, és még télire is szappant tettem el. Nos, a valóság pedig majdnem ez.
Pontosabban nem szappanból csináltam, hanem amire elcseréltem a szappanokat.
Idézet a bemutatkozásomból:"...Amit lehet, készítsünk el saját magunk. Amit nem tudunk elkészíteni, azt helyi készítőktől és termelőktől szerezzük be! Ha tőlük vásárolunk, azzal nem csak szűkebb környezetünket támogatjuk, de a föld ökológiai rendszerét is óvjuk! Ez tudatosság és döntés kérdése!Háziszappant készíteni több, mint hobbi, inkább küldetés. Felfedezek vele egy eddig ismeretlen új, vagy épp nagyon is ősi világot. Egyre többen megkérdezik tőlem, hogy adok-e el, és ha igen mennyiért adom a szappanokat. Nos, előfordult már, hogy eladtam egy-egy szappant. Mennyi az annyi? Egy átlagos darab szappanom 10-12 dkg, és ha ragaszkodsz hozzá, hogy megvedd, akkor 700 magyar pénzt kérek el darabjáért.Annak meg még jobban örülök, ha neked a szappanomra van szükséged, nekem meg arra, amit te készítesz..."
Betty komolyan vette, amit én is komolyan gondoltam. Bettynek van egy kis biokertje, ahol mindenféle finomságok teremnek, nekem pedig finom szappanjaim vannak. Ma reggel félúton találkoztunk és kicseréltük amink van.
Hatalmas csokor mangold, patisszon, cukkini, cékla, körte, és egy tasak körömvirág.
Különvélemény